Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

(0)590 71-886

Doživite LJUBLJANO - Top10

Deset najbolj privlačnih možnosti, da doživite Ljubljano, je da:

1. Si privoščite razgled na Ljubljano z razglednega stolpa na Ljubljanskem gradu. Na grad se lahko povzpnete peš ali z vzpenjačo, se pripeljete z avtom ali pa si privoščite udobno vožnjo s turističnim vlakcem.2. Se sprehodite po slikovitih nabrežjih Ljubljanice, se ustavite na kavi v katerem od tamkajšnjih barov ali si privošlite prigrizek v kateri od restavracij.
3. Si privoščite potep po slikovitih ozkih ulicah v starem mestnem jedru in se vživite v tamkajšnje vzdušje, zaznamovano z zgodovino.
4. Se sprehodite po parku Tivoli, ki se razteza skoraj do ožjega središča mesta, in občudujete spomladansko cvetje ali jesenske barve.5. Nakupujte na osrednji ljubljanski tržnici in doživite dopoldanski utrip mesta s pogledom na mogočne arkade, ki so delo arhitekta Jožeta Plečnika.
6. Se popeljete po Ljubljanici s turistično ladjico in si ogledate mesto še s popolnoma drugačne perspektive.
7. Si privoščite sprehod po živalskem vrtu, kjer je na ogled preko 460 živali ali pa si ogledate Botanični vrt, kjer boste lahko našlli več kot 4500 različnih vrst rastlin.
8. Obiščete katero od številnih kulturnih prireditev na ljubljanskih ulicah, kot npr. Ana desetnica.
9. Obiščete katerega od ljubljanskih muzejev in galerij ter se pobliže seznanite z razgibano zgodovino Ljubljane in Slovenije.
10. Se seznanite z raznovrstno kulinarično izbiro ter ob tem morda poskusite katero od vrhunskih slovenskih vin.

Na izletih je vedno dobro imeti s seboj tudi natančno karto/zemljevid, zato vam priporočamo spodnje zemljevide, ki vam bodo še v dodatno pomoč pri raziskovanju in spoznavanju Ljubljane. Za območje Ljubljane lahko izbirate med različnimi zemljevidi/kartami, ki se razlikujejo po merilu in prikazani tematiki:

1. Mestni načrt zemljevid Ljubljane SPLETNI NAKUP
2. Zemljevid Ljubljane in okolice v merilu 1:40.000 s priloženim turističnim vodnikom SPLETNI NAKUP