Brezplačna dostava za naročila nad 40 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

(0)590 71-886

Gran Paradiso 1:50.000, št. 86

Gran Paradiso 1:50.000, št. 86
  • Cena:

    12,95 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pohodniški zemljevid območja Narodnega parka Gran Paradiso v merilu 1:50.000. Območje pokriva regijo doline Aosta na severu in Piemontu na jugu in je bilo vedno zaščiteno visokogorsko območje.
Več kot 300 km lovskih poti, ki so bile narejene od leta 1861 in vodijo v mogočni visokogorski svet, so danes priljubljene pohodniške poti.
Nekdanje lovske koče, Palazzine di Caccia se še vedno uporabljajo za prenočevanje.
Narodni park - ob ustanovitvi leta 1922 je bil prvi nacionalni park v Italiji - ponuja cirkovska jezera, planote s čudovitim razgledom, senčne gorske gozdove, deroče slapove, obsežna alpska območja ter veliko različnih rastlin in živali.
»Srce« nacionalnega parka je planota Nivolet, s katere se ponuja fantastičen pogled na najvišji vrh Gran Paradiso (4061 m).
Valdostanske doline Val di Cogne (Cogne je "prestolnica narodnega parka"), Valsavarenche in Val di Rhemes ponujajo čudovit dostop do središča, na strani Piemonta pa Valle dell'Orco in Valle Soana - vse veličastne alpske pokrajine doline Valle dell'Orco navdušuje z neokrnjeno pokrajino in mogočnimi granitnimi zidovi. Tu se srečujejo športni plezalci z vsega sveta.

Pokrajina: Aosta Valley
Regija: Grajske Alpe
Kraji / Gore / Jezera: Aosta, Gran Paradiso